Book this Hotel

TURISTICKE ATRAKCIJE BEOGRADA

SKADARSKA ULICA
Skadarska ulica ili Skadarlija kako je Beogradjani zovu je boemsko srce grada. Ukoliko želite da osetite duh starog Beograda, uz rakiju, dobru hranu i muziku tamburaša, na pravom ste mestu- Skadarlija ce Vam pokazati pravi druželjubivi duh Beogradjana kao i živopisan noćni zivot.

Udaljenost: 2km

BEOGRADSKA TVRDJAVA KALEMEGDAN
Od rimskih vremena kada je izgradjena, Beogradska tvrdjava je svedok mnogih bitaka i hrabrosti neumornih branitelja grada. U svakom kamenu ove tvrdjave i parka naći ćete neki zanimljivi deo istorije. Najlepši pogled na ušće Save i Dunava, Novi Beograd i Zemun se pruža upravo sa ove tačke grada.

Udaljenost: 3km

SAVAMALA
Savamala – Jedan od najstarijih delova grada i prvi koji je izgradjen van zidina Beogradske tvrdjave. Verovatno je jedan od delova grada koji većina turistavidi prvo kada dolazi u Beograd obzirom da se nalazi u blizini železničke i autobuske stanice. Miks istorijskih znamenitosti, pogleda na reku i dobro poznatog noćnog života neće Vas ostaviti ravnodušnim.

Udaljenost: 3km

ADA CIGANLIJA
Ono sto nikako ne treba da propustite u prolećnim i letnjim mesecima je svakako Ada Ciganlija, popularno zvana “beogradsko more”. Ovo je mesto gde možete osetite pravi duh leta u Beogradu! Veliki broj sportskih terena, kafića i opuštenih i raspoloženih ljudi će Vas za tren u mislima odvesti daleko od gradske verve i gužve.

Udaljenost: 8km

NIKOLA TESLA MUSEUM
Nikola Tesla muzej je jedan od najznačajnijih muzeja Beograda i Evrope. Posvećen jednom od najbrilijantnijih naučnika sveta, velikom izumitelju – Nikoli Tesli. Muzej se nalazi na Vračaru, u centru Beograda. Muzej sadrži veliki broj značajnih dokumenata, objekata i pronalazaka koji su označili njegov rad iz oblasti fizike, elektrotehnike i radio tehnike.

Udaljenost: 1km

KNEZ MIHAILOVA STREET
Knez Mihajlova ulica je jedna od najlepših pešačkih i shopping zona u Beogradu. Nalazi se u samom centru i vrlo lako se dolazi do nje iz svih delova grada. Kao epicenter kulture i istorije, idealno je mesto da uživate u arhitektonskim zdanjima secesije koji se pružaju duž ove ulice. Predstavlja jednu od glavnih shopping zona grada I tu možete naći mnoštvo svetskih brendova, kafića i restorana.

Udaljenost: 2km